Comfortabel thuiswerken Covonet

Thuiswerken was voor de coronacrisis al gangbaar maar is de laatste tijd uiteraard veel meer verspreid. Vaak hebben werknemers thuis niet de juiste middelen of toch beperkte middelen om comfortabel te kunnen thuiswerken.

Indien je graag ondersteuning wilt bij de installatie of je wilt bijvoorbeeld uw werknemers een comfortabel thuiskantoor aanbieden, aarzel niet en Neem contact op.

Waaraan moet je denken bij thuiswerken?

Verbinding naar de nodige toepassingen

Allereerst zullen je werknemers natuurlijk moeten kunnen werken alsof ze op kantoor werken. De meest gangbare manier van werken hierbij is door gebruik van een beveiligde VPN verbinding naar het bedrijfsnetwerk. Eenmaal ze verbonden zijn met die VPN kunnen ze doormiddel van een icoon op hun bureaublad hun pc die op het werk staat overnemen. Andere manieren zijn het gebruik van een RDP server

Thuiswerken en toch bellen alsof je op kantoor zit

Laat de mensen niet klungelen met hun eigen gsm waar ze dan niet mee kunnen doorverbinden naar collega’s en kies daarvoor in de plaats voor een VoIP installatie. Voice over IP oftewel spraak over ‘internet protocol’ zegt het zelf. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Doormiddel van een app op hun pc of gsm in combinatie met een handige koptelefoon kan men bellen als op kantoor.

Wat zijn de juiste apparaten om deftig te werken?

Wat heeft de werknemer nodig? De minimale vereisten zijn uiteraard een laptop of pc, één monitor, toetsenbord en muis en een internetverbinding. Maar als je echt productief en efficiënt wilt werken kan je het beste opteren voor een deftige ‘setup’:

  • Twee schermen
  • Een headset om mee te bellen
  • Een webcam voor meetings
  • Een printer met scanfunctie

Hulp nodig?

oF

Mailen