Windows 11 installeren Covonet

Het nieuwste besturingssysteem van Microsoft is sinds Oktober 2021 beschikbaar maar weet u al wat dit precies wilt zeggen voor u en uw huidige computer? Ookal is Windows 11 installeren wel een grote verandering wil dit niet zeggen dat je alweer een nieuwe computer moet aankopen of dat uw huidige windows omgeving volledig omgegooid wordt.

Indien je graag ondersteuning wilt bij de installatie of je wilt bijvoorbeeld uw bedrijf volledig omschakelen naar windows 11, aarzel niet en Neem contact op.

Waarom zou je naar Windows 11 overstappen?

Het design van Windows 11

Het nieuwe besturingssysteem heeft een verfrissende look die er modern en strak uitziet terwijl het toch het gevoel van Windows 10 behoudt. Bovendien is het niet enkel een grafische verbetering maar voelt het ook sneller aan. Als je eerst foto’s wilt bekijken kan dat hier.

Verschillen met Windows 10

Het nieuwe widgevenster zorgt ervoor dat je op één plaats de voor u belangrijkste zaken kan bundelen en met één klik zijn ze toegankelijk. Denk aan het weer, het nieuws, een overzicht van de laatste mails, agenda, enzovoort…

Naar verwachting krijgt Windows 11 in 2022 een functie om Android-apps te installeren. Denk bijvoorbeeld aan al die keren dat je op een smartphone een app opende en dacht: “als dit op een groot scherm was, dan zou dit veel handiger zijn”.

Beweeg de muisaanwijzer boven de knop Maximaliseren van een venster of druk op de Windows-logotoets + Z en kies vervolgens een vastgemaakte indeling om uw schermruimte en productiviteit te optimaliseren.

Kan mijn computer Windows 11 installeren?

De meeste recentere computers en laptops kunnen de installatie uitvoeren maar er zijn een paar minimumvereisten:

  • TPM 2.0 ondersteuning op het moederbord
  • Minstens 64 GB beschikbare opslagcapaciteit
  • Minstens 4GB RAM
  • Een compatibele processor die je kan vinden in deze lijst van Microsoft

Dit kan je controleren aan de hand van de PC-Health App van Microsoft.

Schone installatie

Een schone installatie van Windows 11 uitvoeren kan ook. De installatie vindt vanaf een usb-stick. Dat is lastiger dan het uitvoeren van een upgrade, want het is de bedoeling om de computer vanaf dit opslagmedium op te starten. Houd er rekening mee dat een schone installatie geen persoonlijke bestanden en programma’s overzet. Opgeslagen gegevens raakt u dus kwijt.

Om gegevensverlies te vermijden kan een back-up gemaakt worden van de computer vooraleer de installatie plaats vindt. Een back-up kan gemaakt worden naar een externe harde schijf of nog beter naar een cloudopslag.

Categorie:

Tags:

Hulp nodig?

oF

Mailen