backup Covonet

Een backup is een van de belangrijkste maar toch vaak vergeten dingen voor iedereen die belangrijke bestanden niet kwijt wilt geraken. Voorkomen is namelijk altijd beter dan genezen. Je kan regelmatig zelf een maken of dit laten automatiseren om zonder zorgen op je werk te kunnen focussen.

Indien je graag ondersteuning wilt bij de installatie of je wilt bijvoorbeeld uw bedrijf volledig omschakelen naar geautomatiseerde back-ups, aarzel niet en Neem contact op.

Wat moet ik back-uppen?

Als je als bedrijf of particulier beschikt over een centrale opslagplaats* voor de belangrijke documenten, foto’s en andere bestanden dan is het best om dat zeker regelmatig te back-uppen, je weet namelijk niet op voorhand of die NAS, Server, computer of zelfs OneDrive of eender welk andere cloudopslag altijd goed zal blijven werken.

Ook e-mails worden vaak vergeten. Stel dat je perongeluk een mail permanent verwijderd die je later toch nodig had, dan kan je die altijd terughalen dankzij een Microsoft 365 backup.

Het gemak van automatisering

In principe kan je zelf manueel een backup maken maar daarbij kunnen altijd zaken mislopen. Bijvoorbeeld als je het een maand vergeet en juist dan crasht die PC dan ben je een maand werk kwijt. Of je hebt enkel een back-up op dezelfde plaats als waar de bestanden opgeslagen staat en er is een brand.

Kies daarom voor een automatische back-up in-huis en daarnaast liefst nog één uit-huis:
in-huis:
De beste oplossing voor lokale back-ups is om een NAS* (Netwerkopslag) te plaatsen. Hierop worden met behulp van software dagelijks, wekelijks of maandelijks automatisch een kopie van uw belangrijkste gegevens daarop opgeslagen. In geval van per ongeluk iets te wissen of als uw pc / server defect is kan de data altijd zeer snel gerecupereerd worden.
uit-huis
Als je zeer zeker wilt zijn en ik zou dit ook als hoofdback-up aanraden dan kan je kiezen om het in de cloud op te slaan. De gemakkelijkste is Acronis* of Azure*. Als er iets ernstig voorvalt zoals een brand in het gebouw waardoor zowel de originele data als de in-huist back-up weg is heb je op die manier toch een kopie.

Zelf een kopie van bestanden maken

Als je het toch wilt riskeren om zelf uw back-ups te regelen dan kan dit op de volgende manier:

Het herstelproces

Als je voor automatische back-ups hebt gezorgd en je bent bestanden kwijt dan hoef je enkel contact op te nemen en dan zetten wij de gegevens voor jou terug op de originele plaats, je hoeft dus niks zelf te ondernemen.

Categorie:

Mailen